Tipp a fogászati turbina kiválasztásához

 

1. Tesztelje a terhelés alatti teljesítményt!

 

A felhasználási mód, a használat hossza, a karbantartás és a kezelések típusa, mind befolyásolják azt, hogy melyik felel meg az Ön igényeinek vagy a fogászati klinikákon leggyakrabban végzett kezeléseknek.
A műszaki paramétereket szem előtt tartva először is tudnunk kell, hogyan működik a fogászati turbina, hogy meghatározzuk, hol fordul elő a legtöbb probléma a működésük során.
A turbina egy forgó műszer, amelyet sűrített levegő hajt meg közvetlenül a fogászati egység tömlőjén keresztül, egy csatlakozón át. Az összes forgóműszer közül ez a legnagyobb fordulatszámú (alapjárati fordulatszáma kb. 360 000 min-1), de a legkisebb nyomatékú. A megadott Watt-szám jelzi a teljesítményt, legfontosabb része pedig a rotor, amely az összes munkát elvégző alkatrész.
Ajánlatos kerámiacsapágyas turbinákat vásárolni, mivel azok kopásállósága magasabb, és a hőterhelést is jobban tűrik, mint az acélcsapágyas társaik.
Ne vonja el figyelmét a magas alapjárati fordulatszám és a nagy teljesítményű specifikációk. A terhelés alatti teljesítmény teszt gyorsan megmutatja, hogy a termék elegendő teljesítményű-e vagy sem.

 

2. Válassza ki a megfelelő fejméretet!

A kis fejek gyakran gyors döntést hoznak egy termék mellett, de ha a fúrót a helyére rögzítik, egészen másképp nézhetnek ki, éppen ezért mindig hasonlítsa össze a fej méretét a fúróval. Minél kisebb a fej, annál jobb rálátást biztosít a fogorvosnak a műtéti területen.  A legjobb gyártóknál már különböző fejméretű turbinák elérhetőek.

3. Gondoljon a páciensre!

A turbina rezgés közben keltett zaja bosszantó a páciens számára. Tehát minél magasabb a rezgés, annál kisebb a decibelek száma, és annál kevésbé zavarja a pácienst.

4. Minimum 4 spray hűtésű fej

Két fő oka van annak, hogy a hűtés történik a használat közben. Először a fogat le kell hűteni, hogy elkerüljük a pulpa túlmelegedését, és a jobb láthatóság érdekében az eltávolított anyag felszabaduljon. Másodszor, az spray hűti a fej saját belső rendszerét, így az nem melegszik túl és nem károsítja önmagát.
A megfelelő számú (minimum 4, de jobb az 5) spray biztosítja a fog épségét és a turbina hosszabb élettartamát.

5. Válasszon integrált LED világítású turbinát!

A kezelés helyének árnyékmentes megvilágítása nagy színpontossággal és megfelelő fényerővel teljesen új képet ad a szájüregről, éppen ezért a legtöbb fogorvos mindig jobb rálátást szeretne a kezelés helyére. A kezelőegységre szerelt fogászati lámpa nem alkalmas a száj szűk helyének megvilágítására, ahol különféle fogászati műszerek és kezek blokkolják a fényt. A legjobb megoldás az olyan integrált fényforrással rendelkező műszerek használata, amelyek közvetlenül megvilágítják a kezelési helyet. A megvilágítási mező a fúró közvetlen közelében látható.
Mindig ellenőrizze, hogy az adott turbina milyen fényértékeket ér el, és vizsgálja meg a megvilágítási mező méretét. A műszerfejbe integrált LED-ek jelentik az ideális megoldást.

6.    Kerülje az olcsó ajánlatokat!

Csak elismert gyártók termékeit vásárolja meg! Gyakran láthat akciós ajánlatokat olcsó gyártóktól. Az ilyen beszállítók termékei általában rossz minőségűek. Azt és általában nem felelnek meg az előírásoknak és szabványoknak. A kereskedők nem minden esetben vállalnak garanciát a termékre és a szerviz hálózat sem kiépített.
Azt, hogy hogyan lehet meg különböztetni a márkás és anonim termékeket egy előző cikkünkben már részletesen ecseteltük.

7.    Ellenőrizze a kézidarab súlyát!

A műszer mérete és ergonómiája fontos tényező, hiszen akár több órán keresztül tartani kell az eszközt. Ha nem megfelelő az ergonómia, rossz fogást ad, elfárad a kézfej.

8.    Kérje a garanciát!

Hasonlítsa össze a jótállási időszakokat és derítse ki, mely alkatrészekre nem vonatkozik a garancia. A kopó alkatrészekre, például a golyóscsapágyakra gyakran nem vonatkozik a garancia.

9.    Ellenőrizze le a szerviz szolgáltatásokat!

Az orvostechnikai eszközök vásárlása utáni szolgáltatás meghosszabbítja az eszközök élettartamát. A minősített szervizközpontok a termékkel kapcsolatos problémák esetén azonnali segítséget tudnak nyújtani.

10.     Válasszon könnyen tisztítható eszközöket!

A megfelelő tisztító- és karbantartási rendszer elengedhetetlen a műszerek hosszú élettartamának megőrzéséhez. A gyártók a saját eszközeikhez tervezett tisztító- és karbantartó egységeket is kínálnak, melyeket érdemes használni, ha nem akarjuk gyakran cseréni a kézidarabokat.
Akár a sterilizáló gondos kiválasztásával is pénzt takaríthat meg. A vákuumos sterilizátorok megszüntetik a maradék nedvességet a műszerekben és meghosszabbítják az eszközök élettartamát.

 

 

Egy lépéssel a jövő előtt Synea Vision TK-97 / TK-98 / TK-100

  • Mindent látni fog, köszönhetően az 5 LED-ből álló gyűrűnek, amely 100% árnyékmentes megvilágítást biztosít
  • Biztonságos, egyenletes hűtés az 5-szörös spraynek köszönhetően
  • Négyfajta fejméret
  • Köszönhetően a karcmentes felületnek az eszközök több év után is úgy néznek ki mintha újak lennének
  • A kis tömegnek hála fáradásmentesen dolgozhat
  • Hosszú élettartam
  • Nyugodt, csendes üzemidő a kerámiacsapágyak jóvoltából
  • Thermodezinfektorban tisztítható, és autoklávozható
  • 24 hónap garancia